SI EN

Ustvarjalni predlogi za rokovanje z invazivnimi vrstami

Serija virtualnih predavanj predstavlja nove predloge za oblikovanje ustvarjalnih rešitev, ki presegajo kapitalocentrično, ksenofobično in v boj usmerjeno paradigmo upravljanja z invazivnimi rastlinskimi vrstami. Da bi vzpostavili prostor alternative, bo predstavjen nabor umetnikov, zeliščarjev in ekologov, ki se ukvarjajo s kreativnimi načini naslavljanja problema širjenja invazivnih rastlin in s svojimi aktivnostmi izzivajo aktualne politike upravljanja s temi zelenimi bitji.


Iniciativa Gaje Mežnarić Osole (Krater) in Alysse Dennis (Eclipta Herbal) vsakega od izbranih 'zemeljskih' delavcev predstavlja kot soustvarjalca planetarnih krajin. Vzpostavitev kolektivne platforme za izmenjavo vrednot in pristopov s področja celovitega razumevanja in interakcije z novimi ekosistemi, je vodilo pri delu avtoric projekta, ki ga organizirata in moderirata med junijem 2021 in junijem 2022.


Če želite prejeti več informacij ali se želite pridružiti pogovoru pišite na: info@alyssadennis.com (Alyssa), info@trajna.com (Gaja).


Serija ustvarjalnih predlogov ravnanja z invazivnimi vrstami je del projekta RUK (2019—2022). RUK je mreža raziskovalnih središč za umetnost in kulturo na stičišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Fotografija: Alyssa Denis/Eclipta Herbal, Invasive Apothecary project.